Wat is astrologie?

Astrologie is een symbolentaal. Symbolen van planeten en tekens van de dierenriem (beter bekend als sterrenbeelden), die we schematisch weergeven zoals hieronder:

 

Een horoscoop is niet meer en niet minder dan een afdruk van een gestold moment in de tijd. Het is net of er op het moment van de geboorte van 'iets' iemand een afdruk van de hemel maakte. Ik schrijf bewust 'iets.' Het meest bekend is de horoscoop van een persoon. Het betreft dan een geboortehoroscoop.

Bij een geboortehoroscoop zie je, heel in het kort, wat mensen drijft en wat ze tegenkomen in het leven. Je kunt ook specifiek naar een bepaalde periode kijken (bijvoorbeeld een jaarhoroscoop). Persoonlijk vind ik astrologie heel mooi werken bij baby's en kinderen. Baby's zijn geen onbeschreven blad als ze geboren worden. De horoscoop laat zien wat hun pakketje is waarmee ze beginnen aan dit leven. Door daar als ouder op in te spelen kan je je kind enorm helpen.

Omdat een horoscoop een moment in de tijd is, kan je van veel meer dingen een horoscoop maken. Als ik verder geen informatie krijg en iemand laat mij alleen het bovenstaande plaatje zien, dan weet ik niet of het de horoscoop van een persoon is, van een land, van een vraag, van de oprichting van een zaak, etc. Dat laat meteen zien voor hoeveel zaken en situaties een horoscoop te gebruiken is.

Een andere vorm waar ik veel mee werk, is de uurhoekastrologie. Ik noem het altijd de tarot van de astrologie. Deze vorm gebruik ik bij vragen als 'Ontmoet ik binnenkort iemand?' 'Kiest hij/zij voor mij?' 'Is het een goede tijd om mijn huis te koop te zetten?'

Heeft u een andere vraag en wilt u weten of astrologie daarbij kan helpen? Neem gewoon contact met mij op en we gaan er samen naar kijken.